18 mei 2022

Ook voor de beestjes

 

Ecotuiniers zijn ook vriendelijk voor de 'beestjes', doden zit niet in hun bloed. Bewonderen daarentegen wel. Het verbaasde me gisteren weeral hoeveel klein grut er in de heerlijk geurende bloemen van de vuurdoorn rondhangt. Ook de botanische rozen met hun toegankelijk stuifmeel zijn goede gastheren. De geringelde smalboktor (zie foto) landde op één ervan en liet zich gewillig fotograferen. Pas op de foto zie je hoe knap zo'n beest in mekaar zit.

2 opmerkingen:

  1. En toch, en toch... Mijn klein achtertuintje is zo vergeven van de huisjesslakken dat ik ben opgehouden te verzamelen om ze naar het park aan de overkant te brengen en ze helaas gewoon plat trap ... Maar ik voel me wél elke keer schuldig. Maar ik ben ze zo ongelooflijk grondig beu!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, mijn vrouw laat haar vredelievendheid soms ook varen, ik blijf ze weggooien.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.