9 februari 2022

oranje ekster?

 

Foto uit Curaçao

De meisjes van het huis zitten momenteel in Curaçao. Ze sturen regelmatig foto's door op Facebook. Tot mijn grote vreugde hebben ze ook oog voor de mooie natuur waardoor er soms onbekende, kleurrijke vogels tevoorschijn komen. Bovenstaande foto is zo eentje. Ik dacht meteen aan een 'oranje ekster' en die gelijkenis bracht me via Google snel op het juiste pad: het is een oranje troepiaal, ook wel Venezolaanse troepiaal genoemd omdat het blijkbaar de nationale vogel van Venezuela is. Deze troepiaal maakt zelf geen nest maar pikt oude of nieuwe nesten van andere vogels in. Als er al eieren in liggen, dan worden deze eerst opgegeten. De oranje troepiaal is een uitstekende zangvogel en maakt veel verschillende geluiden. Eieren opeten en verschillende geluiden maken.... ze hebben dan toch wat gemeen met onze eksters.



4 opmerkingen:

  1. Zo leren we ook wat bij over de vogels die we hier zien 😃

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu was ik toch wel heel benieuwd naar een oranje ekster. Wat heeft Ludo nu weer in zijn tuin gevonden, dacht ik. Leuk om zo ook eens een exotische vogel te leren kennen!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.