15 februari 2022

Wereldexpo Dubai

 

Varende appartementsblokken

Dubai- Tot 31 maart 2022 organiseert het Emiraat Dubai de Wereldtentoonstelling met het thema "Connecting Minds, Creating the Future". Voor de zoon van het huis en zijn nonkel was dit een gelegenheid om wat cultuur te gaan opsnuiven en ze vonden een cruisetocht die aan hun wensen voldeed, waaronder à volonté eten en drinken. 

Nafi Thiam in het Belgisch paviljoen

Niet alleen de Expo werd bezocht. Wie Dubai zegt, denkt ook meteen aan de Jumeirah moskee én het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. Met zijn 828 meter hoogte heeft de toren heel wat records op zijn naam: 

  • Tallest building in the world
  • Tallest free-standing structure in the world
  • Highest number of stories in the world
  • Highest occupied floor in the world
  • Highest outdoor observation deck in the world
  • Elevator with the longest travel distance in the world
  • Tallest service elevator in the world

De heren lieten zich hoog boven de wolken voeren, by night dan nog, wat hen een mooi en kleurrijk uitzicht op de stad opleverde.

Het bovenste deel van de Burj Khalifa
 

Dat het er tijdens de reis redelijk serieus aan toe ging, bewijst het bezoek aan het Louvre in het hoofdemiraat Abu Dhabi. Dit zustermuseum van het Parijse Louvre is open sinds november 2017. Abu Dhabi heeft diep in de buidel moeten tasten voor het museum, in totaal is er een half miljard euro betaald voor het gebruik van de naam Louvre en daarnaast is er nog eens 700 miljoen euro uitgetrokken voor de aankoop van kunst, tentoonstellingen en personeel.

 

Jumeirah moskee (binnen)

Jumeirah Moskee (buiten)

Alle foto's: Jo Rutten

 1 opmerking:

  1. Mooi verslagje met interessante info. Een reisje om eens over na te denken? 😉...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.