20 februari 2022

Stormschade

 

(foto) Geknakt en terechtgekomen bij de buren

Een dikke tak uit een van de beuken en een overgeknakte sierspar die bij de buren terechtgekomen is, storm Eunice heeft zijn littekens achtergelaten. Al bij al valt de stormschade nog mee al heeft het opruimen van de boom me wel vier uur hard labeur gekost. Tevens gaapt er nu een groot gat, dat opgevuld moet worden.

Erger gesteld was het enkele huizen verder, in het bosje van grove den bij mijn ouders. Met wortel en al werden daar 70 jaar oude bomen uit de grond gelicht, iets wat me meteen deed denken aan de bossen van Kiewit na het pukkelpopdrama. 

(foto) Alsof het niets was, werden de bomen uit de grond gelicht.

Het voordeel van nog 3 broers te hebben, is dat een oproep in de facebook-familiegroep meteen gedreven hulp op gang bracht. Er is nog veel werk, zo hangt er nog een gevaarlijke boom over naar de buur en ligt er nog een immense berg takkenhout waar iets moet mee gebeuren. Toch het apocalyptische beeld is al wat geordend en alle stammen werden reeds in hanteerbare stukken gezaagd. We weten in elk geval wat te doen de komende week.

(foto) Mijn jongste broer aan het werk.
3 opmerkingen:

  1. Zo dat ziet er niet goed uit, dan hebben wij geluk gehad.

    Gr Jan(Wilde een Tuin)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer van de schade.
    Maar met een mooie draaibank kan je de gesneuvelde bomen voor je familie en het nageslacht vereeuwigen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.