4 juni 2017

Veilchenblau


Een zeer gemakkelijke klimroos, de Rosa 'Veilchenblau', die bovendien rijkelijk bloeit. Een zaailing van Crimson Rambler x Erinnerung an Brod. Hier siert hij de toegang tot de voordeur. Deze klimroos krijgt veel bezoek van hommels. Behalve er af en toe een dode tak uit snoeien, doe ik geen enkel onderhoud aan de Veilchenblau. Momenteel ben ik hem in de Ginkgo biloba (die er vlakbij staat) aan het leiden. Tussen deze klimroos staat een paarse sering die met zijn geurende bloemen de rozenbloei voorafgaat.




2 opmerkingen:

  1. Rosa 'Veilchenblau' behoort tot mijn favorieten wat rozen betreft. De bloemvorm, de kleur en de quasi probleemloze groei zijn hierin doorslaggevend.
    Eigenlijk best wel jammer dat rozen genetisch gezien geen blauw pigment kunnen aanmaken. Een echt blauwe roos kweken, een natuurlijke onmogelijkheid, zou anders nog eens een knaller van formaat zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Menck, inderdaad en dan waren we vertrokken voor weer zo'n 1000 nieuwe kruisingen. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.