2 april 2016

sneeuwroem

sneeuwroem tussen het speenkruid


Met enkele hazelaartakken eigen kweek heb ik vandaag een toren in mekaar gestoken om de siererwt van de biodiverse tuinier  in te laten klimmen. Het betreft de Lathyrus odoratus 'Summer Sunshine Lilac Ripple', in Engeland vaak als snijbloem aangewend. 

Het is de eerste maal dat ik een siererwt uitprobeer, hopelijk wordt de klimrek volledig door haar aangekleed. Ik ben benieuwd naar de geur want volgens Gardener's World - nog steeds het beste tuinprogramma - valt deze enkel te beschrijven met superlatieven. Al durven ze daar wel eens te overdrijven met het extatisch taalgebruik. Carol Klein in het bijzonder. 

Merci biodiverse tuinier voor de zaden!

3 opmerkingen:

 1. Lathyrus wil ik hier ooit ook nog eens een plaatsje geven. Nog een belangrijke reden om Lathyrus aan te planten: je krijgt geheid de Lathyrusbij op bezoek.
  En Gardener's World is inderdaad het beste en leukste TV-programma, zijn er nog andere trouwens? Iedere keer wanneer Carol Klein op 't TV komt zegt mijn jongste zoon dat dat net een heks is, vanwege haar intonatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze heeft wat we hier noemen een 'reppige' stem :) maar ze kent een rijke schat aan adjectieven om te beklemtonen dat iets geweldig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Juist vandaag bij Vreeken's Zaadhandel in Dordrecht een zakje Lathyruszaad gekocht. Ben benieuwd wat dat gaat worden. Misschien ook maar een zo'n mooi klimrek maken. Die Vreeken is wel een bezoekje waard, heeft ook een site.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.