5 april 2016

rosse metselbij

Osmia bicornis
Het zonnetje van gisteren zorgde ervoor dat heel wat insecten zich lieten zien. Enkele citroenvlinders en een dagpauwoog fladderden van de ene bloem naar de andere. De pruimenboom en de kleine maagdenpalm kregen veel bezoek. Ook waren al heel wat solitaire bijen actief. De ene speurde al in de gaten van een bijenhotel, maar er waren er ook die gewoon een zonnebad namen. Op de gele paashaas die die van ons onlangs kocht als tuinattribuut, zat een schoontje. Via de insectengroep van facebook kreeg ik de 'rosse metselbij' als determinatie mee. Ik laat me graag helpen bij de benaming van die kleine 'beestjes'. Hoe meer ik er over lees, hoe meer ik twijfel om er een etiket op te plakken. Ieder zijn specialiteit.


Ook vandaag werd er wat in en uit gevlogen in één van de bijenhotels.


5 opmerkingen:

 1. Ik heb ook al een bij zien binnenvliegen in mijn insectenhotel ! ik word zo goed gezind van dit soort dingen ;) .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ook, ik denk er aan om morgen nog wat gaten te boren in enkele boomstammen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat hier dezelfde soort actief was vandaag. Moet die ook eens proberen even mooi te fotograferen, kan ik vergelijken of het inderdaad om dezelfde soort gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zondag zeker een stuk of 10 van die kerels gezien bij mijn insectenhotel, soon op de site ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 't Werkt aanstekelijk die activiteit van die beestjes. Zondag vlogen er continu een 20-tal metselbijen rond mijn hotelletje, grotendeels mannetjes die wachtten op de wijfjes

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.