Pagina's

23 april 2016

sierappels


Samen met de geurende inheemse vogelkers zijn de sierappels thans de pronkstukken van de tuin. Er zijn heel wat variëteiten met kleurschakeringen van wit over roos tot donker rood. Ook in de kleur van de bladeren heb je verschil, van fris groen tot paars-groen. Ik geloof dat ik zo'n 8 variëteiten in de tuin staan heb en dat geeft ons lange tijd een zee aan bloemen.


Aan de rand van de zwemvijver bloeit momenteel de Darmera peltata. Eerst komt de bloeiwijze en dan verschijnen de grote bladeren. De wortelstok breidt zich voortdurend uit wat het vermeerderen heel gemakkelijk maakt. Mijn vader die me vandaag wat geholpen heeft met de eerste maaibeurt, heb ik dan ook in nature betaald met wat planten waaronder een stuk van deze toch aparte vaste plant.


Maar het grote dagnieuws komt toch uit de achtertuin. Door de voortdurende verbossing van onze tuin (successie) was een deel van het speelgras veranderd in een mostapijt. Zo'n 15 vierkante meter gras heb ik daarom vandaag weer ingepalmd voor bos- en schaduwplantsoen. Met het verse gemaaide gras heb ik voorlopig het omgespitte terrein bedekt en als er wat spaarcenten over zijn, kunnen we weer wat geschikte planten aanschaffen. Zodra het zaad van de akeleien en het vingerhoedskruid rijp is, strooien we dit ook uit en hiermee krijgen we een heel natuurlijke look van dit pas gewonnen stukje bostuin.

Het nieuwe stuk met mulch van gras

7 opmerkingen:

  1. Wat prachtig, die bloesem. Een plaatje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het verbaast me dat je nog gras vindt om te vervangen door iets anders, in mijn herinnering was er geen gras meer over.
    Erg mooie foto's die bovenste. Prachtige atmosfeer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die rode sierappel heb ik ook staan of toch ene die er fel op lijkt... maar de bloei is pas begonnen. Ken je de naam er misschien nog van? altijd leuk om de onbekenden op mijn lijst te kunnen afstrepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van de week een stukje gelezen in de Nederlandse krant, de Limburger, over het groot hoefblad.Lijkt mij idd een interessante plant.
    Met vriendelijke groet, Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @lefabuleuxjardin: de bovenste is een eigen zaailing, de donkerrode is een naamloos gekregen exemplaar maar zou de Malus 'Profusion' kunnen zijn omdat het blad ook mooi donker paarsgroen is.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @frantastisch: het groot hoefblad heb ik niet in mijn tuin, de Darmera heeft er wel kenmerken van maar is toch een heel andere plant.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bedankt, Ludo, ook hier is het blad een donker paars groen, maar na even te hebben gegoogled stel ik vast dat de vorm van de appeltjes toch afwijkt van die van de Profusion.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.