18 april 2015

plaats voor potten


Op het pleintje waar altijd de outdoor-pingpongtafel stond, hebben we nu onze verweerde ronde tafel met 5 stoelen geplaatst. De hierdoor ontstane lege hoeken hebben we aangekleed met nieuwe pottengroepen. Hoe meer groen, hoe liever. 

Na vruchteloos tweedehandse vorstvrije potten gezocht te hebben, zat er niets anders op dan nieuwe te kopen. Mét een gat in de bodem want een minivijver was niet meteen hetgeen ik voor ogen had. Voor de eerste maal heb ik de potgrond gemengd met bentoniet (klei) om eens te kijken of het enig verschil uitmaakt. In theorie wordt door bentoniet aan de grond toe te voegen "de vochthuishouding verbeterd", ook zouden er zo "minder voedingstoffen uitspoelen". 

Daar de potten bijna altijd in de zon staan, koos ik voor  zonminnende planten: Verbena bonariensis, Helenium 'Rubinzwerg', Erysimum 'Bowles Mauve' (muurbloem), Agastache foeniculum 'Black Adder' (dropplant), Linum perenne 'Saphir' (vlas), Tragopogon porrifolius (paarse morgenster) en Chrysanthemum x rubellum 'Clara Curtis. 


4 opmerkingen:

  1. ik zet vooral groenten in potten en zakken. Heel bescheiden hoor, ik heb maar een heel klein tuintje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb vandaag ook enkele potten gevuld, met kruiden, omdat de kruidentuin te ver weg is voor mijn vrouw. Ook hier een experiment:: in navolging van gardener's world gebruik ik een mengeling 50% grond 50%potgrond, om de waterhuishouding te verbeteren. ben benieuwd

    BeantwoordenVerwijderen
  3. potten in de volle zon, dat loopt hier meestal verkeerd af, vaak vergeet ik immers om tijdig water te geven ...
    alvast veel succes, ik ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.