6 april 2015

terug van weggeweest

citroenvlinder © ludo rutten

Enkele weken geleden waren onze overwinterende vlinders al van de partij maar de koude heeft ze terug de bescherming doen opzoeken. Gisteren, op paasdag, fladderden enkelingen terug door de tuin. Hierbij 2 mannetjes van de citroenvlinder die zichtbaar genoten van de warme zonnestralen. Bij die citroenvlinders heb ik nu toch al vaak hetzelfde gedrag waargenomen, met name dat ze zich graag verstoppen onder de bladeren van een Rhododendron. Ook gisteren weer, geambeteerd door een of andere fotograaf, vloog de citroenvlinder in een grote Rhododendron en weg was hij. De judaspenningen bloeien ook en dat betekent hier dat de oranjetipjes op komst zijn. Ik ben benieuwd wanneer ik de eerste zie.


4 opmerkingen:

  1. Een schoontje :) Hier alleen nog maar hommels gezien, ik kijk al uit naar de eerste vlinder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie waarneming. Hier dit week-end geen vlinders gezien, maar met de voorspellingen voor de komende dagen zal het wel snel 'prijs' zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Paasdag moet een geschikte dag geweest zijn. Hier werden ze ook opgemerkt.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.