10 januari 2015

ik heb hem gezien

mannetje groenling

Toen ik van de composthoop kwam, zag ik aan de belendende waterleliepoel een ijsvogel wegvliegen. Nooit eerder heb ik deze viseter hier of elders in levende lijve gezien. Het felle oranje en blauw laten er geen twijfel over, of een toch nog een beetje, maar ook zijn geroep komt perfect overeen met de geluidsbestanden van de ijsvogel die ik op het internet vind. Heel graag had ik er een foto van getoond maar zonder kodak afval naar de composthoop dragen, is nu ook niet zo ongewoon. Vermits deze poel helemaal geen visjes huisvest, sluit ik niet uit dat het enkel een verkenningstocht was en dat het misschien ook de laatste keer was dat hij langskwam. Toch ga ik de kans wagen om hem in te blikken, daarom zal ik de komende dagen een paar malen heel rustig naar de achtertuin wandelen en wie weet ....

Intussen blijf ik vanuit de keuken de voedersilo gadeslaan; behalve een groep groenlingen (foto) en een koppeltje boomklevers zijn er momenteel geen verrassingen te noteren.


7 opmerkingen:

  1. Je geduld werd dan toch beloond. Ik heb de ijsvogel ook nog maar enkel als een blauwe flits gezien ergens in de ardennen. Blijkbaar is Dinant momenteel de place to be voor vogelaars, daar zit momenteel een rotskruiper aan de citadel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, wauw, ik duim voor je dat je 'm alsnog op foto zou kunnen vastleggen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, straks ben ik de enige blogger-zonder-ijsvogel-in-de-tuin. Succes met het op plaat vastleggen van deze schoonheid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik schat de kans bijzonder klein in dat ik hem nog eens zie, als er nu visjes in de poel zaten kwam hij zeker terug.

      Verwijderen
  4. waw ! te gek ! Ik heb ooit 1 keer in een flits een ijsvogel gezien in een natuurgebied. Niet in mijn tuin helaas .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is een hele leuke waarneming!
    Wij hebben hem jaren geleden één maal bij onze vijver gezien; nooit meer: onze vijver heeft ook geen visjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben al blij met de bende groenlingen die hier dagelijks hun zonnepitje komen wegsteken, die ijsvogel si wel super seg!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.