9 februari 2011

nieuw fototoestel

Jarenlang heb ik plezier beleefd aan mijn Canon Powershot S50. Meer dan 1000 foto's die ik met mijn trouwe bondgenoot trok, hebben hun plaatsje gekregen op muggenbeet. Compact en klassebak-toestel. Maar helaas, hij heeft zijn beste tijd gehad. Na zovele jaren van intensief gebruik zit de sleet er echt op. Te vaak haperen, de scherpstelling die niet meer doet wat ik ervan verwacht, het schuifklepje dat er bijna afligt, shots missen als het snel moet gaan,... .

Eén van de laatste foto's met de gehavende S50, een zelfportret.

Daarom werd het tijd voor een nieuw toestel. Wat ik zocht, vond ik opnieuw bij Canon. De powershot SX 210 IS heeft alles wat ik nodig heb: gemakkelijk om mee te nemen, een beeldstabilisator (ontbrak op de S50), vergaande zoommogelijkheden, een goede prijs/kwaliteitverhouding (mede dankzij mijn broer alias de Canondealer) en eenvoudig in gebruik. In 99% van de situaties zet ik mijn fototoestel op 'automatisch' en van de Powershotreeks weet ik dat die stand zelden ontgoochelt.

Uit de drie beschikbare kleuren, zwart-bruin-of paars, koos ik voor onderstaand toestel. Het is niet omdat je grijze haren hebt dat je niet jong van geest kunt zijn.
besteld en binnen enkele weken de mijne.

5 opmerkingen:

  1. Dat gaat hier weer blinken met schoon foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoor de vogeltjes in je tuin al bezig tegen elkaar:" kijk daar heb je die gek weer met z'n paars toetstelletje". Niks van aantrekken Ludo,laat ze maar fluiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Veel plezier ermee!
    ('k Wou dat het toestel waar ik naar zit te lonken ook dat kleurtje had... )

    BeantwoordenVerwijderen
  4. scherpstelling en grijze haren hebben ook niets met elkaar te maken ?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @treiner: neenee :) mijn ogen zijn nog prima en zoals gezegd, ik werk meestal met het toestel op automatisch.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.