19 februari 2011

in memoriam: Hundertwasser

Op 19 februari 2000 overleed Friedensreich Hundertwasser, vandaag precies 11 jaar geleden dus. Hij overleed op 71-jarige leeftijd aan boord van de Queen Elizabeth II in de Stille Oceaan ter hoogte van Nieuw-Zeeland aan een hartaanval. Lezers van deze blog weten dat ik nogal hoog oploop met deze Oostenrijker en meer bepaald met zijn bizarre, natuurvriendelijke bouwwerken. Vorige zomer deden we een eerste Hundertwasserronde in Duitsland en Oostenrijk. In het echt is het allemaal nog zoveel mooier. Als eerbetoon aan Hundertwasser een drietal foto's uit de honderden vakantiefoto's.

Kuuroord, Bad Blumau (tussen Graz en Wien)

aan de ingang van het Kunsthaus Wien

Bad Soden (Duitsland), het allereerste Hunderwasserproject dat we in "levende lijve" te zien kregen. Wonderbaarlijk mooi, een droom om er te mogen wonen.

Ondertussen plan ik een tweede Hunderwasser-vakantie want er valt nog veel te zien. Ook Wenen verdient een tweede bezoek. De binnenkant van het Kunsthaus Wien, met de permanente tentoonstelling van Hundertwassers tekeningen en schilderijen, staat op het programma.

3 opmerkingen:

 1. Het was een leuke en boeiende vakantie Papsie !  Heleen en Sara ! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het Kunsthaus Wien is zeer de moeite! De ingangstickets zijn zelfs Hundertwasser-style, en van heel goede kwaliteit (dik karton, prachtige kleuren en zilver-/goudopdruk), ik heb het nog steeds in mijn portemonnee zitten als herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @maaike: wij hebben het Kunsthaus bezocht behalve toegang tot het museum (6 personen???). We hebben er wat posters gekocht en onze dorst gelest op het terras. Blij te lezen dat je er ook geweest bent.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.