nieuw fototoestel

Jarenlang heb ik plezier beleefd aan mijn Canon Powershot S50. Meer dan 1000 foto's die ik met mijn trouwe bondgenoot trok, hebben hun plaatsje gekregen op muggenbeet. Compact en klassebak-toestel. Maar helaas, hij heeft zijn beste tijd gehad. Na zovele jaren van intensief gebruik zit de sleet er echt op. Te vaak haperen, de scherpstelling die niet meer doet wat ik ervan verwacht, het schuifklepje dat er bijna afligt, shots missen als het snel moet gaan,... .

Eén van de laatste foto's met de gehavende S50, een zelfportret.

Daarom werd het tijd voor een nieuw toestel. Wat ik zocht, vond ik opnieuw bij Canon. De powershot SX 210 IS heeft alles wat ik nodig heb: gemakkelijk om mee te nemen, een beeldstabilisator (ontbrak op de S50), vergaande zoommogelijkheden, een goede prijs/kwaliteitverhouding (mede dankzij mijn broer alias de Canondealer) en eenvoudig in gebruik. In 99% van de situaties zet ik mijn fototoestel op 'automatisch' en van de Powershotreeks weet ik dat die stand zelden ontgoochelt.

Uit de drie beschikbare kleuren, zwart-bruin-of paars, koos ik voor onderstaand toestel. Het is niet omdat je grijze haren hebt dat je niet jong van geest kunt zijn.
besteld en binnen enkele weken de mijne.

Reacties

Dat gaat hier weer blinken met schoon foto's!
Duvel zei…
Ik hoor de vogeltjes in je tuin al bezig tegen elkaar:" kijk daar heb je die gek weer met z'n paars toetstelletje". Niks van aantrekken Ludo,laat ze maar fluiten.
Anoniem zei…
Veel plezier ermee!
('k Wou dat het toestel waar ik naar zit te lonken ook dat kleurtje had... )
treiner zei…
scherpstelling en grijze haren hebben ook niets met elkaar te maken ?
Muggenbeet zei…
@treiner: neenee :) mijn ogen zijn nog prima en zoals gezegd, ik werk meestal met het toestel op automatisch.