3 juni 2006

Laat ons een bloem

Yevgueni heeft de eerste editie van "Zo is er maar één" gewonnen met het nummer "Laat ons een bloem" van Louis Neefs. Het is vooral dankzij het publiek, dat Yevgueni het maximum van de punten gaf, dat Neefs nummer verkozen werd tot het beste Nederlandstalige nummer allertijden.

Zelf heb ik ook goeie herinneringen aan dit nummer. Het moet rond 1980 geweest zijn, denk ik, dat ik samen met mijn overleden vriend Hans een ganse audiocassette vol heb opgenomen met enkel en alleen 'laat ons bloem'. Hans had in die tijd één van de allereerste 'dubbele cassettespelers' waarmee je van het ene bandje naar het andere bandje kon opnemen. Waar is de tijd?

De Looise milieuvereninging BELT, die op dat ogenblik een heroïsche strijd voerde tegen de komst van mercaptanenproducent Phillips Petroleum, heeft ons cassetteke vervolgens via een speaker op het dak van een auto -niet te verwarren met de huidige rijdende discobars- urenlang afgespeeld in de Looise straten. "Laat ons een bloem" was immers het wervend lied bij uitstek om de mensen warm te maken om mee te manifesteren. Niet zonder succes trouwens, want het publiek daagde massaal op.

De exploitatievergunning kwam er uiteindelijk toch. Ook toen al gaapte er een grote kloof tussen wat de mensen wilden en wat de politici beslisten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.