erbarmelijke spaarformule

Ons aanslagbiljet van het jaar 2004 is in de bus gevallen: meer dan 5000 euro hebben we nog tegoed van vadertje staat. Zonet ook onze belastingsbrief voor de inkomsten van 2005 ingevuld en online berekend wat er op het aanslagbiljet, dat in 2006 in de brievenbus valt, gaat verschijnen: een tegoed van p/m 6000 euro.

Je kunt er een gat van in de lucht springen maar je kan er ook eens nuchter bij stilstaan: er staat zo'n 11.000 euro eigen geld geparkeerd op de rekening van minister Reynders waarvoor we een netto intrest van 0,00 euro krijgen. Een spaarboekje brengt tegenwoordig ook nauwelijks iets op maar dit is toch wel een heel erbarmelijke verplichte en onvermijdbare spaarformule.

En dat pas op eind augustus 2006 het van ons teveel afgenomen loon in 2004 vereffend wordt, dat kan men toch ook niet snel en efficiënt noemen. Met wat voor computers werken ze daar op het ministerie? Bokrijkmodellen die met een zwengel worden aangedreven?

Denk nu niet dat ik een kankeraar ben - dit is niet zo - maar over zo'n klotebehandeling kan ik me wel druk maken.

Reacties

Anoniem zei…
Wees blij dat je zoveel geld terug krijgt! Dat wil zeggen dat de belastingverminderingen van de VLD toch effectief beginnen zijn. Maar je hebt een punt wat betreft die renteloze leningen, misschien het ministerie van financiën privatiseren?! ;)