3 augustus 2017

nieuwe pottenhoek

Het begin van onze hortensiahoek
Wie onze tuin via het tuinpoortje verliet, keek tot deze week op 2 vuilbakken. Eentje voor de potgrond en eentje voor het groenten- en fruitafval. Gemakkelijk zo vlakbij de achterdeur maar allesbehalve mooi en fleurig. Zonde voor deze strategische plek op het noorden. Ik heb er komaf mee gemaakt en ervoor geopteerd er een muur vol met hortensia's in potten te creëren. Op de pluimhortensia na doen deze het in volle grond hier toch niet dus is het behalve een verfraaiingsoperatie ook een manier om de hortensia een levensvatbare plek in onze tuin te geven. Het fundament van deze verandering is intussen gelegd. Hier en daar nog een kleine pot ertussen en dan ben ik content.


In de 5 nieuwe rode potten staan 3 Hydrangea macrophylla (zie de foto's), 1 H. paniculata 'Wim's Red' en 1 H. serrata 'Intermedia'. Van deze 2 laatste weet ik dat ze een mooie rode herfstverkleuring krijgen. In de blauwe pot vertoeft een hortensia die ik op de composthoop van mijn ouders vond. Net niet dood maar helemaal vanonder komen er nieuwe scheuten tevoorschijn. Het zou een "witte met rode spikkels" zijn.


In de bruine pot, tegen de door de blauwe regen gehavende regenpijp, groeit al enkele jaren een interessante klimplant, de Schizophragma hydrangeoides met name. 2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben met een vergelijkbaar projectje bezig voor een te groot stukje verharding'. Wel niet met Hydrangea's erin, want die doen het hie rperfect in mijn grond

die van ons zei

Weer een mooie verbetering!!