Onze wilde peer aan de straatkant krioelt van de bloemen. De oorspronkelijke Beurre de Merode heb ik jaren geleden op de entplaats afgezaagd wegens alsmaar toenemende perenroest. De onderstam bleek een wilde peer te zijn en dus konden we hem volledig zijn gang laten gaan. Hij kreeg een krans nieuwe scheuten en vormde zo een volle struikvormige, doornige perelaar. Hij is mooier en gezonder dan ooit. Alles voor de bloesems. En..... fijn meegenomen, de perenroest is volledig verdwenen. En de eetbare peren dan? Wel, eerlijk gezegd, we waren niet wild van de smaak. Ik heb niet het idee dat we veel missen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.