20 maart 2024

505-concerten voor menselijkheid

 

Fotocollage (Muggenbeetarchief) van 0110


Op 5 mei vinden in Antwerpen de '505-concerten voor Menselijkheid' plaats. Met het nieuwe concept wil een groep geëngageerde burgers een positief statement maken en oproepen tot een menselijk en duurzaam beleid. 

Zo’n 40 artiesten komen op 5 mei spreken of optreden op de '505 - Concerten voor Menselijkheid'. Heel wat klinkende namen staan op de affiche, onder wie Bart Peeters, Portland, Laura Tesoro, Absynthe Minded, Stan Van Samang, Selah Sue en Noémie Wolfs. Ook Elisabeth Lucie Baeten, Hind Eljadid en Jaouad Alloul komen spreken. 

Prachtig initiatief, vind ik. Dit doet mij onmiddellijk denken aan de historische 0110-concerten in 2006, waar we met de kinderen genoten van heerlijke optredens en een verfrissend onweer met hagelbui :) 

2 opmerkingen:

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.