10 oktober 2022

welkom in mijn nieuwe biotoop

 

Ge zoudt het hier niet zeggen maar ik zit momenteel in een heel productieve fase. Sinds mijn laatste post hier over de schone Magnolia grandiflora, heb ik al meer dan honderd nieuwe posts gepleegd met misschien wel vijfhonderd foto's erbij. Alleen geschiedde dat niet op het Google/Blogger-territorium maar in de omgeving van het overbekende Meta/facebook.

't Is simpel gekomen: mijn vrouwen zaten in Turkije en de communicatie verliep via Messenger en Facebook met videochat en al. Via mijn account kon ik hen tonen waarmee ik mijn dagen vulde en zij wilden dat dit op een nogal actieve manier zou zijn, liefst op de fiets en zwervend in de natuur. Ik ben daar blijven plakken en daar zijn een paar goede redenen voor. Voor foto's is het beter geschikt dan een blog. Mijn familie en vrienden lezen geen blogs maar zitten wel op facebook. De interactie is er groter, al stellen de duimpjes op zich niet veel voor. En tenslotte: ik kan bepalen welk stukje door wie kan gelezen worden en ik ken mijn lezers beter dan op deze blog want hier geschiedt heel veel anoniem. 


Momenteel fiets ik veel in het Hageland en de Kempen. Ik maak daar verslagen van, met een komische noot als 't kan, en plak daar een rits foto's aan vast. Veel dingen zie ik zelf voor 't eerst wat het boeiend maakt. Ik heb voor dit nieuwe 'project' ook een nieuwe account aangemaakt: niet meer Muggenbeet maar Looienaar, de inwoner van Tessenderlo. (Voorheen op FB: Vlo Schreivers)

Muggenbeet mag nu een verdiende, schone en diepe slaap aanvatten. Het was een heel mooie periode maar nu is het tijd om eens wat anders te proberen. Ik ga intussen ook al naar de zestig (amai). Voor wie zin heeft, welkom op mijn nieuwe account: Looienaar

Ik vond dat u dit moest weten, een kwestie van beleefdheid en respect. Groetjes en een dikke kus.

Ludo Rutten, 10 oktober 2022.

 
4 opmerkingen:

 1. The end of an era, zoals wel eens wordt gezegd. Het ga je goed op Facebook. Ik frequenteer het medium almaar minder wegens het gebrek aan diepgang en de vaak lauwe reacties (emoji's, iemand?) aldaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel jammer dat je stopt met je blog.
  Facebook is toch een ander medium, vluchtiger en oppervlakkiger vaak.
  Daarom verkeer ik daar slechts zo gelimiteerd mogelijk.
  Ik wens je veel mooie fietstochten toe en het allerbeste!
  Hartelijke groet, Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat je hier stopt met bloggen.
  Ik hou er net van om anoniem verhalen te kunnen lezen.
  In elk geval, ik ben blij dat je bezig was met nieuwe dingen, het duurde lang vooraleer er nog eens een post kwam hier. Gelukkig weten we nu waarom.
  Ik zal zeker af en toe eens gaan kijken op je Facebookpagina.
  Veel succes en bedankt om ons jaren bezig te houden met allerhande verhalen!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.