29 mei 2022

nog 5 dagen

 

Nog minder dan een week en de ecotuindagen gaan van start. Zenuwen zijn er niet meer, het is immers niet onze eerste keer. Zoals dat past bij het ontvangen van een grote groep mensen, proberen we onze tuin wel op zijn best te tonen. Alle bloempotten werden nagekeken en daar waar nodig werden de zieltogende planten vervangen door frisse exemplaren. De paden werden toegankelijk gemaakt door overhangende takken en doornen weg te snoeien. De terrassen, tafels en stoelen werden ontdaan van vogelpoep zonder maniakaal te werk te gaan. De laatste berg takken werd gehakseld en verdeeld in de borders. Waar nog een plantje bij kon, heb ik er eentje bij gezet.

Voor heel wat zomerbloeiers is het helaas te vroeg en voor de voorjaarsbloemen is het dan weer te laat. Zo te zien zullen het de rozen zijn die de show stelen want zij hebben perfect getimed. Ook de Rodgersia's, enkele geraniums, vuurpijlen, ezelsoren en irissen gaan in bloei staan. Dankzij de regen oogt de tuin fris en is het gras nog groen. De Magnolia sieboldii, die speciaal gekocht werd om het welkomstbord te verfraaien, gaat precies op tijd in de bloemen staan. Beziens genoeg dus en vergeet ook niet naar de vogels te luisteren. De zwartkoppen en huismussen gaan er tegenaan en sinds een week is ook een koekoek te horen.


5 opmerkingen:

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.