10 december 2021

in quarantaine

 

Ons voltallig gezin is sinds vandaag in quarantaine. De jongste dochter werd positief getest nadat ze klaagde over hoofdpijn en verlies van smaak- en reukzin. Dit betekent dat de rest van het gezin op doktersadvies tenminste tot en met donderdag in strenge afzondering is geplaatst. Woensdag (de zogenaamde 5de dag) worden we bij de arts verwacht voor een polymerase chain reaction-test

Uiteraard komt dan de vraag naar boven waar de covid-besmetting werd opgelopen. Op het werk, tijdens de uitstap naar Sclessin, ...? Niemand weet het zeker maar ik had toch niet verwacht dat corona zo sluikelings ons huis zou binnensluipen. Gelukkig zijn we allemaal reeds tweemaal ingeënt (Pfizer) waardoor de klachten en symptomen nog draaglijk zijn.

Zo'n quarantaine is wel streng, eigenlijk mag er niet veel meer. Maar we hebben goede vrienden en er wordt al voor ons gewinkeld en aan de deur geleverd. Het is spijtig dat het net de jarige dochter is die besmet is. Haar feestje werd afgelast en de bestelling van de grote verjaardagstaart bij de bakker werd geannuleerd.


5 opmerkingen:

  1. Hopelijk herstelt jullie dochter snel en blijft de rest van de familie klachtenvrij!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel beiden, intussen is de vrouw ook positief. PCR-testen vervroegd naar morgen voor rest van gezin.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je wel Kathleen, de kans dat ook anderen het gaan krijgen is wel groot, we zullen zien.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.