2 januari 2021

waardevol bos aangekocht

 "Opgepast wolfsklemmen!" - "verboden toegang" - "privaat" ... . Tja, de bos van Sus Vergif, in vogelvlucht zo'n kilometer ten noorden van onze tuin, daar mocht ge niet komen al waren er moedige kastanjerapers die zich niet lieten afschrikken. Dit is nu verleden tijd. De bos van Baalberg (17 ha) werd aangekocht door Natuurpunt en zal worden opengesteld voor wandelaars. Dat stemt me vrolijk zeker in een tijdperk waar de kettingzagen grellig tekeergaan. Bovendien is natuurvriendelijk tuinieren wat zinloos als de omgeving vernield wordt.


 

4 opmerkingen:

 1. Een goed begin voor 2021 en dat vlakbij, mooi

  Gr Jan(Wilde een Tuin)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natuurlijkvriendelijk tuinieren is altijd zinvol, juist ook wanneer natuur in de omgeving vernield wordt. Maar dit is veel beter, fijn dat er weer zinvollere, natuurlijkere en mensvriendelijke natuur bijkomt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De bos van Sus Vergif, dat klinkt onheilspellend. Het kan alleen maar positief zijn dat Natuurpunt dat aangekocht heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @groengenot: zo werd me dat in mijn kindertijd verteld, het zou toen een bos van een Molse apother geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.