21 december 2020

houtduiven en ijsvogel

 

De groep koperwieken heeft zowat alle hulstbessen naar binnen gespeeld en is deze week vertrokken. Geen eten, geen koperwieken. De merels zijn wel gebleven. Maar er valt nog veel te beleven. Zowat duizend houtduiven voeren elke avond een groots spektakel op als ze samen naar de slaapplaats vliegen. Gisteren ging ik op ruime afstand een kijkje nemen en kon ik een deel van de show op foto vastleggen.


Het mooiste vogelmoment was evenwel de verschijning van de ijsvogel aan onze visrijke zwemvijver. Het is de derde verschijning maar de eerste maal dat ik deze kleurrijke vogel (een vrouwtje) vanuit de keuken op foto kon vastleggen.

ijsvogel vrouwtje


4 opmerkingen:

 1. Prachtig de IJsvogel, hier in het Noorden zien we ze ook steeds meer.
  Nu maar hopen dat het geen strenge winter wordt.

  Gr Jan(Wilde een Tuin)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een ijsvogel op eigen terrein, dat is iets om trots op te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel duizend houtduiven in een wolk in de lucht: geweldig om te zien.
  En zo'n ijsvogeltje is zo mooi om je de tuin te spotten.
  Hartelijke groeten van Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar allez zeg! Een ijsvogel! Nu ben ik stikjaloers!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.