15 juli 2020

matkop

Op de eerste zomerdag van het jaar vloog er een klein vogeltje tegen het venster. Gelukkig was het niet dood maar enkel een tijdje van zijn sus. Zelf was ik niet thuis maar een van de dochters nam enkele foto's van het vogeltje om het later aan mij te tonen. Pas weken later drong het tot mij door dat het misschien wel een nieuwe soort voor onze tuin kon zijn want het zwarte kopje had géén witte vlek (zwarte mees). Gisteren kreeg ik de bevestiging van een vogelkenner dat het een matkop is. Dus dubbel goed nieuws: het vogeltje vloog wat later terug de lucht in én onze tuin is een mezensoort rijker. 

Matkop, nog een beetje versuft

2 opmerkingen:

  1. De matkop was dus even een sufkop. Goed dat hij het gered heeft. Ik heb hier ook geregeld een slachtoffer, ook al hangen er stickers op de vensters.
    En ook een fijna waarneming

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.