13 juli 2018

grootoorvleermuis


© Ludo Rutten

Tegen de achtergevel, op slechts een halve meter hoogte, hangt momenteel deze vleermuis. Ik dacht dat het ding dood was en wilde het kadaver daarom tussen de struiken gooien. Gelukkig liet het beest snel merken dat het nog leefde (zie foto) waarna ik de grootoorvleermuis meteen met rust liet. Vleermuizen jagen al enkele jaren op insecten boven de zwemvijver. Maar eentje dat tegen de gevel gaat hangen, vond ik nog nooit. Ik heb ook nooit geweten hoe die vleermuizen er precies uitzien. Waren die lange oren toch even schrikken.

Update: intussen door waarnemingen.be gedetermineerd als grijze grootoorvleermuis, een beestje dat 'zeer zeldzaam is in België" (bron: Natuurpunt).

2 opmerkingen:

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.