19 februari 2017

't loont



De 50 krokusbollen die ik vorig jaar in de grond stak tonen intussen de eerste bloemen. Met een afgebroken borstelsteel werden de gaten gemaakt, vervolgens het bolletje erin en tenslotte werd met de voet de opening terug dichtgemaakt. Veel simpeler kan het niet. Wel een beetje werk maar 't loont. Ze zorgen reeds vroeg in het jaar voor kleur en de nectarzoekende beestjes hebben er een halte bij. Ook de winterakonieten staan momenteel beeldig.  In de uitverkoop kocht ik ook 5 sieruien, de vuurwerkachtige Allium christophii (sterrenlook). Ik denk dat het blogger Menck was die me ooit de suggestie deed. Ik ben benieuwd wat het gaat geven en hoe lang het duurt eer ze 't begeven. Dat hun bloemen knap opgebouwd zijn, staat buiten kijf. De titel 'Star of Persia' verdien je niet zomaar.


winterakoniet tussen eikelnapjes



5 opmerkingen:

  1. Ik ben ook in volle verwachting naar het resultaat van de nieuwe bollen die ik in de herfst plantte. Ik zie al overal groen verschijnen maar buiten wat sneeuwklokjes vooralsnog nog geen bloemekes.
    Maar dat er op dat vlak een feest op komst is zie ik wel al. Pplezant hé!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je ze in volle zon zet, zal je vele jaren genot hebben van de Allium christophii.
    En inderdaad, de lente is zich voorzichtig aan het aankondigen. Heerlijk, die afgelopen dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Onmiskenbaar als ik deze kleuren zie, de lente dient zich aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Niets zo leuk als Crocus. Op sommige plaatsen gaat familie woelmuis er hier wel mee aan de haal...
    Die ui ziet er ook leuk uit, benieuwd naar het resultaat

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.