7 oktober 2016

tijdelijk uitgeteld


De asters bewijzen deze dagen hun belang als nectarleveranciers. De vlinders die momenteel nog rondzwerven en een hele troep zweefvliegen weten ze enorm te waarderen. Ook zie ik heel wat vliegactiviteit bij de Sedums en de metershoge klimoppen die thans in bloei staan. Dé attractie momenteel is een wespennest in de grond. Ik denk dat het ooit een muizenholletje was maar intussen is het al grondig verbouwd. 

Alhoewel ik al een aantal keren boven het nest gehangen heb om er wat foto's van te maken en hierbij nooit enige agressiviteit heb ervaren, heb ik mijn beeld van de gewone wesp toch even moeten bijstellen. Toen ik in de buurt een nieuwe Berberis wilde aanplanten, heb ik in totaal 4 wespensteken gekregen. Stank voor dank natuurlijk maar blijkbaar waren ze niet opgezet met de spade die de grond beroerde. De steek aan mijn enkel, de buik en de rug waren snel vergeten maar die pijnlijke angel net boven de linkerpols speelt me vandaag, 3 dagen erna, na steeds parten.

Een enorme jeuk, alsof je jezelf herhaaldelijk netelt. Opgezwollen en rood. Ik voel het gif toertjes draaien. Allesbehalve prettig, even dacht ik eraan om er verder mee te gaan, want ook de keel en tong voelen licht branderig aan. 

Met 'tijdig uitgeteld' bedoel ik evenwel nog wat anders. Er is wat grondig mis met mijn linkerknie. Er werd al vocht en bloed getrokken en met een zware ontstekingsremmer wordt de 'kwaal' bestreden. De ergste pijn is voorbij maar het gewricht wil niet echt mee. De trappen op en af blijft een probleem. Er is een voorlopige diagnose maar voor alle zekerheid willen de artsen ook op Lyme testen. De uitslag volgt. 8 opmerkingen:

 1. Oei oei, wat een pech, veel beterschap en hopelijk is het met de knie ook snel ok!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verzorgen die hand, want hij ziet er niet al te katholiek uit. Dat effect heb ik overigens na een dazenbeet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er inderdaad niet te best uit, beterschap zowel wat de knie als de pols betreft

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In onze heerlijke, wilde tuinen huizen gevaren.
  Zowel wat betreft tekenbeten als wespensteken, kan ik erover meepraten.
  Wespen willen niet geplaagd worden, en deze beestjes ervaren iets als "plagen" kennelijk sneller dan we denken.
  Hopelijk knappen zowel hand als knie snel op en wordt er uitgebreid op Lyme gecheckt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De hand ziet er intussen redelijk normaal uit, dankzij Flamigel dat heel wat beter effect had dan speciale na-insectenbeten-zalf. Ik begin te geloven dat er naast een wespenbeet nog iets anders in het spel was bv. contact met plant ? Weet het niet zeker maar leek ook op verbrande, geïrriteerde huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die hand ziet er niet goed uit, ik hoop in ieder geval dat dat geen ziekte van Lyme is, misschien een allergische reactie op wespensteek? Laat het in ieder geval goed verzorgen en onderzoeken. Fijn dat het ondertussen toch al wat beter is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er heftig uit. De tuin is niet zonder gevaar...
  Beterschap! Hopelijk is het geen Lyme.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oei, dat zag er niet best uit. Ik had ook zoiets, een beet/steek in mijn knieholte die alleen maar groter werd. De dokter wilde het zekere voor het onzekere nemen en zo zat ik aan een antibioticakuur van 10 dagen om in ieder geval geen Lyme te krijgen. Een medehardloopster uit mijn clubje dacht dat het een dazenbeet was en de foto's op google leken daar inderdaad het meest op. Net klaar met de kuur werd ik weer gebeten, grrr. Dit keer nam ik de anti-allergietabletjes van mijn zoon die allergisch is voor huisstofmijt en die hielpen erg goed. Misschien handig om in huis te hebben als je zulke allergische reacties krijgt. Die met Hystamine erin schijnen het best te helen volgen weer een andere allergist ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.