11 oktober 2016

impressionisme in de natuur


Ik zit graag aan de waterrand. Op, rond en in het water valt altijd wel wat te beleven. Bewegend water, zij het door wat stroming, zij het door rondjes draaiende vissen, zorgt voor een verstoorde reflectie van het oevergewas. Met mijn Fujifilm (met superzoom) maak ik hiervan wel eens foto's omdat je daar soms rare foto's mee verkrijgt. Soms vraag je je af of de foto niet moet geroteerd worden. Ook wat in en wat buiten het water zit, wordt plots onduidelijk. Vandaag heb ik nog eens een reeks gefotografeerd en er zitten er enkele tussen die bijzonder impressionistisch zijn. Dromer zijnde, kan ik die foto's wel smaken. 

Boven het water zijn de heidelibellen nog steeds actief. Vandaag vloog er nog een koppeltje in paringswiel. Het valt me op dat ze heel goed te benaderen zijn wanneer ze aan 't zonnen zijn. 


mannetje bruinrode heidelibel


6 opmerkingen:

  1. Zoals jij de libellen benadert, zie ik toch niet meteen velen doen. Superopname!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die Fujifilm (met superzoom), aangestuurd door de eigenaar natuurlijk, kan er wat van.
    Ik heb een aantal maanden geleden een Sony RX 100 ii aangeschaft. Mede vanwege de mooie foto's die jij met het eerdere model maakte.
    Meest heb ik schitterende foto's, maar te vaak een auto focus probleem. Ik lees dat men daarover bij dit type toestel wel vaker klaagt.
    Jammer. Ik pak dus geregeld mijn Panasonic DMC-FZ150 erbij, ook een (al wat oudere) fijne superzoom.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De Sony rx 100 maakte de onderste foto Zem. Qua scherpte en voor macro's het beste toestel dat ik in huis heb. Voor macro's stel ik manueel scherp, je kan het scherpgesteld gedeelte laten oplichten met een kleur moest je niet zeker zijn. Lukt bij mij altijd. Heb speciaal deze Sony gekocht omdat je hiermee manueel kan scherpstellen en vlakbij het voorwerp kan komen. Kwestie van 't toestel wat beter onder de knie te krijgen, denk ik, want zelfs beter dan de sony a6000 met kitlens.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die onderste foto is gewoon perfect.
    Bedankt voor je aanwijzing, Ludo! Ik zal gaan oefenen met de manuele scherpstelling. Dat kleur oplichten erbij heb ik nodig, omdat mijn ogen niet meer zo perfect zijn.
    Het is de moeite waard met dit toestel.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De nieuwste editie heeft intussen een touchscreen om scherp te stellen waar je verkiest. Bij de mijne druk ik op het midden van het achterste wieltje waardoor je precies kan aanduiden wat je wil scherpstellen en de scherpstelling volgt.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.