28 november 2015

startschot

huismus

De 2 grote zakken vogelvoer die ik online bestelde stonden gisteren aan de voordeur. Vandaag vulde ik voor 't eerst de voedersilo waarmee het startschot voor het nieuwe seizoen is gegeven. Zo'n 20 minuten duurde het toch eer de eerste tuinvogel een graantje kwam wegpikken. Het was een koolmees. Enkele huismussen en een mannetje vink hadden ook door dat er terug eten aangeboden werd maar ze leken vergeten hoe de voedersilo weer werkte. Zij kwamen het eerste halfuur niet verder dan wat rondneuzen op de grond net onder de silo, hopende dat er al wat gemorst werd.  

..... maar ze leren snel.

vink mannetje


2 opmerkingen:

  1. Ik ben hier al twee weken aan 't voederen, nieuwe bestelling wordt deze week geleverd. Vooral mezen in de tuin te zien nu, nog steeds geen mussen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hier is het al een drukte van jewelste. Vooral meesjes, musjes zie ik hier helaas zelden of nooit. Soms eens een mereltje en de duiven komen de zaadjes die op de grond gevallen zijn oppikken. En ik geniet daar enorm van !

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.