jagende blauwe glazenmaker


Een concurrent die zich in zijn territorium waagt, krijgt absolute prioriteit: die moét weg, al de rest kan dan even wachten. Een vijftal seconden later arriveert hij weer. Met horten en stoten, telkens een verplaatsing van amper een halve meter gevolgd door een kortstondige surplace, verkent het mannetje de buitenrand van de vijver. Af en toe schiet hij pijlsnel de hoogte in om even later weer terug te komen. Hij volgt grosso modo telkens hetzelfde parcours. Iemand met een kodak brengt daar weinig verandering in, wat het mogelijk maakt om een positie te kiezen waar hij zeker even passeert en hopelijk ook even stil hangt. A piece of cake voor iemand met een toestel met razendsnelle scherpstelling en een sluitertijd korter dan 1/2000 sec. maar met mijn compactcamera een hele uitdaging. Gelukkig heb ik vandaag, na 2 dagen werken, nog eens vrijaf en kan ik blijven kloojen tot er iets deftigs vastgelegd is.


De blauwe glazenmaker is jaarlijks van de partij in onze tuin. De meeste geboortes vinden plaats in de waterleliepoel maar de zwemvijver is het jachtterrein bij uitstek. 


Reacties

oldCoekie zei…
Manueel scherp gesteld en hopen dat hij op die afstand vliegt?
Unknown zei…
Geen perfecte snapshots maar toch mijn complimenten voor het resultaat .
SuperMasj zei…
Knappe foto's Ludo.
onderdeappelboom zei…
Supermooi!

(en lukt niet meer om onder wordpress te reageren...)
Muggenbeet zei…
Best reageren onder naam/url (zie pagina rechts 'problemen met reageren?). Fout zit bij Blogger/Google. Ik kan er zelf niets aan verhelpen.
Wreed schoon foto's - wellicht heb je er duizend gedeleet - maar deze overblijvers zijn top!
De voorspelbaarheid van de vlucht van grote libellen is onze katten ook al opgevallen ... met enkele slachtoffers tot gevolg :-(