15 juli 2014

kwartet vlinders

landkaartje, boomblauwtje, kleine vos en dagpauwoog

Na zovele dagen regen komt de zon sinds gisteren toch af en toe eens piepen. Het moment bij uitstek voor de vlinders om uit hun schuilplaats te komen. Ik kan zelf ook van de zonnewarmte genieten want in Frans-Vlaanderen brachten we 4 dagen lang door in een klamme tent met een nat grondzeil. Geen streepje zon is ons daar gegund maar .... voor de Tour en 100 jaar WOI moet je wat over hebben. Op zo'n dagen kan je de Zuid-Fransen in Bienvenue chez Les Ch'tis niet anders dan gelijk geven: het weer in Nord-Pas de Calais is erbarmelijk slecht, zonder dikke jas vriezen de tenen van je lijf. Al leek het in Bergues, waar we de vestingswerken van Vauban bezochten,  zelf best wel mee te vallen. 

Wachten op de renners in Poelkapelle

Na 2 uur wachten zijn ze daar, in een flits zijn ze weer weg.

Bergues, een kleine stad met indrukwekkende vestingswerken van Vauban en ....
tevens het decor van de Franse kaskraker Bienvenue chez les Ch'tis.


5 opmerkingen:

  1. 'k Zou niet graag mee fietsen in 't midden van zo'n bende. Ik stel mij al voor hoe dat zou aflopen als al die pedalen mekaar raken. En dat er een motard mee koerst vind ik niet eerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De vlinders zijn hier nog altijd behoorlijk afwezig, ik reken op de zon de komende dagen om ze te doen verschijnen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige kleuren. (Toch op de eerste foto ;-) )
    Les Ch'tis is en blijft een vree goeie film.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Enkele dagen voor we afreisden naar Bergues huurden we de film. Die film heeft in het stadje voor een echte boost gezorgd, er worden speciale wandelingen georganiseerd langs alle opnameplekken in de stad.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het boomblauwtje is mij steeds te snel af. Vlinders fotograferen vind ik aartsmoeilijk. Nooit zitten ze zoals je het wenst, en net op het ogenblik dat je denkt, "yes", klappen ze hun vleugels dicht of stijgen ze op ...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.