14 april 2011

Dat ging vlot

Op 2 uurtjes en een half werd de klus geklaard en alles werkt naar behoren. Nochtans had ik er wat schrik voor. De omschakeling van telefonie (Belgacom + Tele 2/Base) en internet (Fulladsl-Scarlet) naar Telenet Fiber 40 liep erg gesmeerd en dit zonder boorwerken en kabels trekken. De kinderen zijn bovendien erg tevreden met het digitaal televisie-aanbod en de digicorder.

Zelf had ik wel wat voorbereidende werken uitgevoerd. Via een sleuf in de houten wand werd de televisiekabel opgezocht en blootgelegd. Op deze wand moesten minimum drie geaarde stopcontacten voorzien worden. Dit werd eenvoudig opgelost met een stekkerdoos die haar voeding krijgt rechtstreeks in de zekeringenkast. Ook komt er wat administratie bij zien: Base en Scarlet werden met een eenvoudige brief opgezegd, de opzegging bij Belgacom werd door Telenet gedaan. Zowel bij de vaste telefoon als bij mijn GSM (Walk & Talk 0) koos ik voor nummerbehoud. Ook die omschakeling liep verrassend vlot.

de Telenet-apparatuur

De (beveiligde) modem en de netwerkverdeler worden nu weggewerkt in een kast zonder rug. Ondertussen heb ik al wat geëxperimenteerd op de website mijn.telenet en ook dat ziet er goed uit. Laat ons hopen dat alles goed blijft en dat we gespaard blijven van technische problemen en irritant helpdesk-gedoe. Mijn eerste ervaringen zijn alvast al zeer goed.

Wat zijn nu de voordelen van Fibernet 40 in vergelijking met onze vorige 'configuratie'?
- de 18 euro/maand voor de vaste lijn van Belgacom valt weg. Altijd al veel te duur gevonden. De Belgacom-torens in Brussel-Noord waren slecht voor mijn gemoed.
- gratis bellen vanaf 16.00 uur en in het weekend en op feestdagen.
- HD digitale kwaliteit op de televisie + opnamecapaciteit van 500 Gb op de digicorder. Het analoog signaal was bedroevend voor onze TV.
- gratis installatie van TV, draadloos internet en telefonie (uitgezonderd de Powerline, waarmee bij ons het interactieve signaal voor digitale TV over het elektriciteitsnet gestuurd wordt).
- één factuur (verbruik en rekening zijn prima te monitoren op internet) i.p.v. 4 facturen.
- in het pakket zitten ook webruimte en mailboxen, maar voorlopig houd ik het bij mijn Gmail. De gratis internetcursus laat ik ook aan mij passeren.
- de surfsnelheid is prima (54 Mbp) en de modem is eindelijk beveiligd.

Ik zal nu eens aan de kast beginnen en buiten heb ik ook nog wat plantwerk. Onze Hundertwassertrip naar Maagdenburg nadert ook .... toch probeer ik rustig te blijven.

1 opmerking:

Duvel zei

3 jaar geleden waren de voordelen precies dezelfde.
Telenet is duur. Voor het minste extra (ken je beller, antwoordapp enz) betaal je maandelijks extra en de gesprekken buiten de gratis tijdzone zijn peperduur. Idem voor het huren(strikt 24h) van de films (zeer beperkte keuze) die op 25 verschillende manieren worden ingedeeld.
De digibox heb je normalieter niet nodig omdat in de TV toestellen een decoder zit ingebouwd maar als telenetklant ben je verplicht de digibox te huren.
Enfin, veel succes met je Fiber 40