17 augustus 2010

twintig jaar

Het is dankzij een korte opmerking van die van ons dat ik kan meedelen dat we vandaag 20 jaar geleden, op het gemeentehuis van Tessenderlo, officieel "in de echt verbonden" werden. Het huwelijk werd voltrokken door KDG-schepen Louis Van Sweevelt. Zelf was ik op dat ogenblik nog oppositielid in de Looise gemeenteraad, dé eenmansfractie van Agalev.

Eén van de vele foto's die destijds genomen werden

Een huwelijksreportage of een trouwalbum lieten we niet maken. Patrick, de peter van onze kleinste, nam de foto's voor zijn rekening. Alles gebeurde vrij low profile, zoals ze dat zeggen, met weinig toeters en bellen. De ouders van Kristien waren er zelfs niet bij, die waren met de caravan op familiebezoek in Oekraïne. En eten deden we bij de Chinees Swatow; deze zaak had de bouwonderneming van mijn vader, waar ik zelf ook aan de slag was, even daarvoor een flinke renovatiebeurt gegeven. Het vriendelijk Chinees echtpaar gaf ons als aandenken een mooi theeservies cadeau. Onze huwelijksreis bestond uit vier dagen Amsterdam, in een hotelletje waar -zogezegd- Mata Hari ooit zou verbleven hebben.

Ondertussen zijn er vier kinderen bijgekomen, zijn er ook al heel wat droevige zaken gepasseerd, zijn we nog altijd bezig om ons huis 'af te maken' en zijn de grijze haren in de meerderheid. Toch kan ik zonder aarzelen meedelen dat het een geslaagd huwelijk is waar eigenlijk het eerste ernstig woord nog moet vallen. Het geheim van het succes? Een goede partnerkeuze. Zo eenvoudig is dat. Het is daar dat het bij velen misloopt. Op het moment van het huwelijk waren we reeds 8 jaar samen. Dan hoor je te weten welk vlees je in de kuip hebt.

Of we vandaag iet speciaals doen? Neen, ons kristallen huwelijk (of porselein of verzilverd) wordt een dag als een ander. Veel rondrijden voor de kinderen, wat klossen in de tuin en misschien een ijsje eten in Averbode. En kaarsjes aan het bad? Laat me niet lachen.

8 opmerkingen:

 1. sante en de goe gezondheid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat aan jullie beiden! Ik heb er ook twintig jaar huwelijk op zitten, zij het dan wel met twee verschillende madams. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het valt me op dat die "low profile" huwelijken vaak de beste zijn!
  De eerste keer dat ik eens die kaarsjes gezet heb, was meteen ook de laatste keer! Madam was kwaad dat ik haar op een van de zeldzame vrije ochtenden toch nog wekte voor een leuke verjaardagsdag. Ik zeg het u: de eerste en de laatste keer :) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. proficiat, we zullen er volgende zondag ene extra op drinken.
  dirk en co;

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte proficiat.
  Jammer dat je het niet uitgebreid (bescheiden weliswaar, want zo bvent U wel) viert want je verteld het alsof het allemaal zo vanzelfsprekend is , 20jaar gelukkig samen, maar dat is het natuurlijk niet.
  Misschien vinden jullie elkaars aanwezigheid of er zijn voor elkaar zo gewoon dat je het bijzondere er van een beetje uit het oog verloor. Dat er nog vele gelukkige jaren bij mogen komen

  Duvel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heej pappie,

  de groetjes van ons allemaal vanuit blankeberge! tot morge x loes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo te zien op de volgende foto's (van het poeltje) is in die twintig jaar een mooi gezin ontstaan. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.