11 november 2009

godenslaap

Godenslaap, gesigneerd op de Boekenbeurs

"Voor Kristien, met innige groet! E. Mortier A'pen, 6.11.2009". Dat mijn vrouw een goede smaak heeft, bewees ze reeds met verve toen ze decennia geleden haar oog op de man achter Muggenbeet liet vallen. Maar ook op literair terrein weet ze het kaf van het koren te scheiden. Vorige vrijdag op de boekenbeurs kocht ze Godenslaap van Erwin Mortier, deels omdat ze er goede kritieken over gelezen had maar deels ook omdat Erwin er zo eenzaam bijzat daar op de Boekenbeurs. Geen wachtrij voor Godenslaap. De AKO-literatuurprijswinnaar nam alle tijd van de wereld om zijn boek (negende druk reeds) te signeren. En let eens op zijn handschrift. Zelfs dat is prachtig.

Erwin Mortier won eerder reeds de Tzum-prijs voor de 'beste literaire zin van 2009', eveneens neergeschreven in Godenslaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.