13 januari 2015

Schreeuwende waterspiegelSurface, Kanaal van Beverlo.

Ik sta vaak versteld van de schoonheid van het alledaagse. Een stroompje modder dat uitmondt in een plas, een zwermpje minizwammen dat zijn kop boven het zand steekt of bramen die alsmaar meer terrein veroveren. Dingen die zowat niemand opmerkt omdat de blik gericht is naar vooruit en niet naar onderen. Omdat men vergeet zo af en toe eens stil te staan en voorover te buigen. 

Bovenstaande foto is een beeld dat je op miljoenen plaatsen tegenkomt maar eigenlijk ook nergens. Wat je ziet, is een wateroppervlak dat door een stevige wind door mekaar geblazen wordt. De in het kanaal gereflecteerde rechte boomstammen zigzaggen hierdoor over het kabbelend water en de kale kruinen lijken plots stuk voor stuk op De Schreeuw van Munch. Moest het geschilderd zijn, werd het (misschien) bewonderd en tentoongesteld. Omdat hier de natuur de kunstenaar is, zal het bevreemdend werk vrede moeten nemen met een plekje op Muggenbeet. Het verdient beter, maar beter dan niks.


10 opmerkingen:

Heidi zei

Naar die foto kan ik blijven kijken. Prachtig logje weeral Ludo.

Woelmuizenier zei

'k Wed dat dat 'plekje op Muggenbeet' door menigeen bewonderend zal waargenomen worden. Dat is zéker veel beter dan niks.

Artemis zei

Ik heb lang naar deze foto gekeken en proberen te snappen wat ik zie. Wat je eigenlijk niet moet doen, want het is net een kunstwerk en kunstwerken kunnen soms heel mooi maar tegelijk onbegrijpelijk zijn. Daar moet je dan van genieten en niet proberen te snappen. Maar toch vraag ik me af, dat donkere figuurtje links onder is dat jouw reflectie?

muggenbeet zei

neen, want ik stond aan de overkant. De foto omvat zowat de ganse breedte van het kanaal. Ik heb de foto gedraaid zodat de kruinen aan de bovenkant staan en de stammen van onder.

Menck zei

Knap vastgelegd!

blijentuin zei

Het zien is één ding, het op de gevoelige plaat (of sensor) vastleggen is nog iets anders. Je hebt beide weeral mooi gecombineerd!.
(Ik krijg je foto's niet meer binnen via Facebook, ben je daarmee gestopt?)

muggenbeet zei

mijn facebookaccount is gedeletet.

Linda Verachtert zei

jammer, ik vond jou foto's op FB altijd heel leuk.

muggenbeet zei

Ik heb je reacties aldaar altijd gewaardeerd, maar ik was uitgekeken op FB. grts

fruitberg zei

Prachtige foto, Ludo. je hebt een erg goed oog voor mooie composities en bent een geboren fotograaf