17 juni 2024

Geboorte

 


Onze jongste waterpartij, de zogenaamde waterlelie- of amfibiepoel in het midden van de tuin, is de vaste geboorteplek van de blauwe glazenmakers die hier actief zijn. De voorbije week was ik getuige van de geboorte van zo'n blauwe glazenmaker. Eerst kroop de larve op een gele lis omhoog en wat later wrong de libel zich uit de verharde larvehuid. Een spectaculaire metamorfose van creepy larve naar libel!

 De poel, waar uiteraard geen vissen in rond zwemmen, huisvest ook enkele alpenwatersalamanders. Als de zon schijnt, zien we soms genieten tussen de zuurstofplanten. Water, en dat hoeft niet indrukwekkend te zijn, geeft een tuin echt een eco-boost. Als je er ergens plek voor hebt, pak de schup (pade) en begin er aan. Effen zweten voor levenslang plezier.

3 opmerkingen:

 1. Wat een schitterende foto, Ludo, van deze libelle! Haarscherp, ├ęcht een topper.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, alles goed ginds?

   Verwijderen
  2. Alles o.k., dank je.
   Ik heb deze week - na een half jaar winterslaap - weer geblogd over, het is niet te geloven, een das onder ons huis.

   Verwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.