16 juli 2020

tegelijkertijd


Het was een bijzondere vlinderdag. Er passeerden gisteren een reeks vlinders die ik nog nooit eerder tegelijkertijd kon waarnemen. Het begon met een kleine parelmoervlinder, vervolgens een kleine ijsvogelvlinder met wat later een Spaanse vlag en een glasvleugelpijlstaart (zie foto). In de vooravond werd het mooie lijstje nog aangevuld met een koninginnenpage. Ook de 'algemene' dagvlinders waren present: een landkaartje, een oranje zandoogje, grote en kleine koolwitjes, atalanta's, boomblauwtjes, de gehakkelde aurelia en bijzonder veel dagpauwogen en citroenvlinders. Het zijn toch vooral de vlinderstruiken die deze vlinders weten te lokken. De citroenvlinders zijn dan weer zot van de grote kattenstaart.



5 opmerkingen:

  1. Hola, dat is echt een schitterende waarneming. De foto's spreken boekdelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een veelheid aan verschillende soorten vlinders, die op de foto zijn werkelijk schitterend.
    Ik ben jaloers, er zijn hier de laatste dagen wel meer vlinders (dagpauwogen, atalanta's, koolwitjes, een enkele gehakkelde aurelia en een blauwtje) waar ik al erg blij mee ben temidden van intensieve agrarische bemesting in de omgeving.
    Maar het moet veel gezonder zijn voor insecten in jouw regio!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.