27 juli 2020

krak


Het gebeurde enkele dagen voordat we naar Frankrijk trokken. Onze sierappel in de voortuin had zo'n vruchtbaar jaar dat een van de hoofdtakken het begaf onder het gewicht van de overdaad aan appeltjes. Ik had de tak moeten ondersteunen of een deel van de vruchten preventief moeten verwijderen maar had dit blijkbaar te laat in de smiezen. 


Wat doe je dan? Theoretisch gezien zijn er enkele mogelijkheden maar de vorige keer (eentje in de achtertuin) heb ik de hoofdstam tot 30 cm boven de grond afgezaagd en de appelboom liep snel kransvormig weer uit. Het is nu een pracht van sierstruik geworden. Zo heb ik het deze keer opnieuw aangepakt. De 'Red Sentinel' is te mooi om volledig te verwijderen. De bloemen en de appeltjes zijn een lust voor het oog en in de winter komen de merels er hun buik vol eten. 

Zo'n dingen gebeuren nu eenmaal maar bij mij wellicht sneller dan bij een actieve tuinier.


3 opmerkingen:

  1. Je kon de boom ook tot net onder de breuk hebben afgezaagd. Op die manier hield je een boom in plaats van een struik. (Tenzij die laatste gewild was, uiteraard. ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een struikvorm zou daar zeker passen, lijkt me nu de best mogelijke oplossing.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.