12 oktober 2019

vlinderdag


Wat een beetje zon wel niet in beweging brengt! Terwijl een tjiftjaf een bad neemt in een vol geregende bloempotschotel, fladderen de vlinders in het rond. Een gehakkelde aurelia, een koppeltje klein koolwitje, een duo Atalanta (zij komen ook van de overrijpe druiven snoepen) en een heel fraaie distelvlinder. De herfstasters ("Asran") bewijzen alweer hun nut als voedingsbron wat later op het jaar. 


Tijdens de tuinwerkzaamheden geniet ik ook van de prachtige herfstkleuren die zich momenteel reeds manifesteren. Eén van de allerbeste herfstheesterfamilies is de kardinaalsmuts. De rode vruchten gaan de verkleuring van de bladeren vooraf. De anders onopvallende heester steelt nu de show. Hier op de foto één van de vele zaailingen met op de achtergrond de klimhortensia van ons terras.


Niet alleen de gewone kardinaalsmuts (boven) maar ook de Euonymous planipes is een heerlijke herfstplant. De geel-roze bladeren steken af tussen het groen en gaan mooi samen met de herfstverkleuring van de gele pavia (Aesculus flava).1 opmerking:

  1. Zo mooi die euyonimus! Jammer dat de zomer voorbij is maar de herfstkleuren maken veel goed!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.