4 augustus 2019

nieuwe lookDe oude toverhazelaar die hier elke winter pronkte, was morsdood. Deze week ruimde ik hem op evenals enkele uitgeleefde sneeuwbessen die hem omringden. Omdat we in de zomer schaduw wensen op ons glazen dak, plantte ik er een paarse trompetboom (Catalpa x erubescens 'Purpurea'). Toen we pas gebouwd hadden, kochten we een Catalpa bignonioides 'Aurea' maar deze bezweek snel van de verwelkingsziekte (1991 - achtertuin). We hopen dat deze mooie kruising nog een lang leven tegemoet gaat.


De vrije ruimte werd benut om kleur in te brengen en tegelijkertijd de bijen en vlinders te verwennen.Ik kon 7 grote potten Eupatorium op de kop tikken en tijdens het planten ervan verschenen de eerste vlinders al. Voorts staan er nu ook kogeldistels (uit de eigen tuin), een vlinderstruik, trompetkruid (Strobilanthes "Bicolor"), paddenlelies, een engelwortel, een Perovskia en dropplanten. 

Door het weghalen van de groep oude sneeuwbes (in de tuin staan er nog heel wat want het is en blijft een zeer goede insectenlokker) zijn nu ook de vele cactussen van die van ons zichtbaar. De klimplant links van het raam is een erg vitale Clematis vitalba.


1 opmerking:

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.