20 augustus 2019

bruine winterjufferDeze middag trof ik deze bruine winterjuffer aan. Het is de eerste maal dat ik hem in onze tuin zie. Volgens de Veldgids 'Libellen van Europa' is hij in Nederland vrij algemeen en in Belgi├ź vrij zeldzaam. Deze winterjuffer komt voor in goed begroeide stilstaande wateren. Hij overwintert als imago en dat is uitzonderlijk. Er vlogen vandaag ook verse blauwe glazenmakers rond.


nog niet volledig uitgekleurde blauwe glazenmaker


2 opmerkingen:

  1. Je blijft de nieuwe waarnemingen opstapelen. Fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klopt, dit jaar heel veel nieuwe soorten al zijn de totale aantallen niet zo enorm. Een kanttekening: kan te maken hebben met de hoge temperaturen (zuiderse soorten)en die hebben me wel zo'n 15 grote bomen gekost.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.