22 juli 2019

bijzondere vlinderdag

Op het vlak van dagvlinders was het vandaag a lucky day. In de wilde marjolein zat een mannetje bruin blauwtje en halverwege de tuin, in de vlinderstruiken, vond ik een als "zeldzaam" beschreven kleine parelmoervlinder. Een paar uur later vond ik hem in een lavendelstruik.


mannetje bruin blauwtjede kleine parelmoervlinder


Voorts blijven de citroenvlinders in de meerderheid. De grote kattenstaarten aan de vijver zitten er vol van. Ook goed nieuws is dat er heel wat oranje zandoogjes zijn. De bloemen van het koninginnenkruid komen deze dagen ook open en dat betekent extra nectar voor de vlinders. De kleine parelmoervlinder vertoeft er graag. Voor zijn eitjes (en rupsen) is hij evenwel afhankelijk van viooltjes.


1 opmerking:

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.