optrekkende mistAlbertkanaal Meerhout


Ik heb je al eens verteld dat ik heel vaak een omweg maak bij de rit naar mijn werk. Ik doe dat omdat ik graag over de nieuwe brug over het Albertkanaal rijd. Ook omdat het een mooie, elegante brug is maar toch vooral omdat er zo vaak prachtige vergezichten zijn aan de rechterkant, met zicht op het Sas van Genendijk. De mooiste ochtendzonnen passeren er de revue. Ooit moet ik die kleurrijke taferelen eens fotograferen maar vandaag was het me om de optrekkende mist te doen. Tussen 9 en 10 uur kreeg ik de mooiste beelden, temeer omdat de opkomende zon regelmatig kwam piepen door de grijze sluier.


Vrachtschip duikt op uit de mist


Van de brug in Zittaart reed ik vervolgens naar het Sas van Genendijk. Sluizen hebben me altijd al geïnspireerd en zoals ik je op deze blog al toonde, hebben we er aan 't Kanaal Bocholt-Herentals een reeks hele schone. De mist was bij aankomst al redelijk opgetrokken waarmee ook de kleuren tevoorschijn kwamen. Hier zijn het weer de windmolens die ik zo fotogeniek vind. Voor eventuele kinderen zijn de stijgende en zakkende schepen best wel de moeite om eens te bekijken.


aangemeerd schip (met grijsfilter)Reacties

Moois van mie zei…
schoon inderdaad! Ik rij ook elke keer over een brug als ik naar het werk fiets, maar helaas ligt die over de ring. Op vlak van vergezichten een pak minder interessant dus :)
Groengenot zei…
Mooie foto's! Maar toch heb ik het niet zo voor dat grijs...
Zem zei…
De tweede foto vind ik buitengewoon sfeervol!
Muggenbeet zei…
Dank je wel Zem, een foto kan zelden het reële gevoel weergeven, we kennen enkel proberen.
Anoniem zei…
Ik geniet ook iedere dag van de vergezichten, wanneer ik met de fiets naar 't werk rijd. Je geniet gewoon meer van de omgeving.
Marian zei…
Oh wat mooi...die tweede foto is om 'stil van te worden' ik houd niet van mist, maar zo ' wegtrekkend' leverd het mooie plaatjes op..