12 februari 2016

sijzenkoppel


Dit kan toch geen toeval meer zijn? Op dezelfde dag, enkele uurtjes na de verschijning van de eerste keep van deze winter, landt er plots ook een koppeltje sijzen. Je zou haast gaan denken dat ze hand-in-hand uit het Noorden afgezakt komen. Hiermee is ons lijstje van ooit al verschenen wintervogels weer compleet. De distelvink of putter laat helaas nog verstek gaan. Ik luk er niet in deze vogel op mijn geleeg te krijgen. Sinds deze week hoor ik tussen het ochtendgezang ook de zanglijster weer en de bosuil is bij schemer ook actief.

(op de foto boven: links vrouwtje, rechts mannetje)


het mannetje



5 opmerkingen:

  1. Mooie waarneming, hier nog niet gezien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een vogelparadijs! Het valt me precies op dat je momenteel de enige ben die nog vogels trekt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Laat ik hier al vanaf november dagelijks kepen zien, sijzen waren er dit jaar nog niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dank je wel Bart, het Fuji-speelgoedcameraatje leent zich uitstekend voor vogels. Ben er best tevreden over maar voor planten en details gebruik ik toch mijn sony.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.