9 februari 2016

Ajan

Hamamelis 'Ajan'
Hamamelis x intermedia 'Ajan'
 De toverhazelaar 'Ajan' die ik vorig jaar cadeau kreeg van Joost van Heijningen, is prima aangeslagen. Op alle takken hangt een zee van oranje bloemen met een heerlijke geur die vanop het tuinpad zonder moeite op te snuiven valt. De gelijktijdig aangeplante 'Arnhem' verging het helaas minder goed. Twee van de drie gesteltakken zijn tot op de entplek afgestorven wat niet te begrijpen valt want de struik was al 6 jaar oud. Hopelijk groeit de resterende tak verder uit tot de mooie habitus die deze 'Arnhem' oorspronkelijk had. Zonde maar de natuur is soms niet te vatten. Deze week werd aan mijn collectie toverhazelaars ook een nieuwe 'Jelena' (naar Jelena De Belder) toegevoegd. Mijn oude struik is wel als een 'Jelena' aangekocht maar volgens mij is het geen echte. Iets wat helaas wel vaker gebeurt: ik zag nog deze week enkele 'Pallida' aangeprezen als 'Westerstede'. 't Zou niet mogen.

Hamamelis 'Ajan'
bovenaanzicht Hamamelis x intermedia 'Ajan'


8 opmerkingen:

 1. Prachtige foto. De bloemen zien er zo sappig en sprookjesachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mooie variëteit, bovendien een oerhollandse selectie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooi die toverhazelaars! Maar van de verschillende soorten heb ik echt geen kaas gegeten. Mij zouden ze dus gerust eender welke toverhazelaar als een Jelena kunnen verkopen. ;-)
  Groetje, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, die Ajan... Bijzonder met die - voor een hamamelis - echt helderrode kelkblaadjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier doet de toverhazelaar het minder enthousiast. Die rasverwisselingen, zeker bij zo'n dure planten, zou echt niet mogen idd

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig, je hebt je weer niet kunnen inhouden lees ik voor nog een nieuwe te introduceren ;-) de Jelena staat hier ook en is schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt heel mooi deze "bloemen" van de toverhazelaar.
  Ik mag ze heel graag zien al groeien eer bij mij inde buert geen hazelaars.
  Vorig jaar wel eentje ontdekt in iemand zijn tuin en daar foto's va gemaakt hihi....

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is by far de kleurrijkste variant die hier al de revue gepasseerd is. Voorkeur mijnentwege!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.