14 februari 2016

op kwekersbezoek

Mijn neef aan het stuur met zijn Magnolia "Theodora" aan zijn zij.

Onder impuls van mijn neef bezochten we gisteren 2 kwekers dichtbij de Franse grens om ons beider collectie een nieuwe boost te geven: Damien Devos, een gekend standhouder van Celles, en Dirk Benoit van boomkwekerij Pavia

De aanhangwagen van mijn neef lag goed vol en ook de auto zelf werd ten volle benut om de wat teerdere heesters te vervoeren. Veilig rijden kwam evenwel nooit in het gedrang al kan de foto wijzen op het tegendeel.

Mijn eigen aanwinsten uit de Vlaanders en reeds aangeplant: Chaenomeles speciosa 'Moerloosei' (een sierkwee waar ik al lang achter zoek), een jonge Aesculus x neglecta 'Erythroblastos' (als gezel voor mijn 'Autumn Fire'), de Hamamelis x intermedia 'Angelly' (een gele van Heijningen-selectie), een kleine Magnolia sprengeri 'Eric Savill'  (met wijnrode bloemen), een tere Magnolia x foggii 'Jack Fogg' (zou naar bananen geuren) en tenslotte een wat grotere Magnolia brooklynensis 'Eva Maria' (als alternatief voor de uitgeputte 'Woodsman').


Nieuwe aanwinst: Hamamelis "Angelly"



6 opmerkingen:

  1. Hahaha. Geweldig. Ik had bij 't vorige logje nog willen zeggen dat Damien ook heel wat leuke Hamamelissen heeft staan. Ziet er allemaal goed uit, veel plantgenot.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie hebben prachtige planten gekocht. En wat woont die neef van jou toch prachtig. Ga straks nog een keer al zijn foto's bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Marthy: ze hopen er ooit chambres met table d'Hôtes te openen. De werken en aanplantingen zijn volop bezig. Mooie stopplaats voor ons (e.a.) richting jouw streek!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En je blijft maar plaats vinden voor nieuwe aanplantingen. Dat lukt hier spijtig genoeg niet meer. Toeme.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Menck: bijna altijd moet ik er andere voor uitdoen en herzetten. Kost meer tijd plaats te vinden dan de aanwinsten in de grond te steken. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.