27 februari 2016

heerlijke zanger


Al enkele weken worden mijn tuinwandelingen opgeluisterd door het mooie lied van een heggemus. Vanop de top van steeds dezelfde conifeer  brengt hij zijn zangkunsten ten berde. Aan de voedersilo verschijnt hij nooit. Hij leidt door het jaar een verborgen leven maar in de lente verbreekt hij zijn anonimiteit en geeft hij flink van katoen. Deze morgen - ja, hij begint er vroeg aan -  kon ik hem onopvallend vanuit de struiken gefotografeerd krijgen. 


6 opmerkingen:

  1. Op die linkse foto zit hij echt zijn best te doen, leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi om te zien! Prachtige foto's! Wij zijn volop gaten aan het graven om morgen onze eerste bomen te planten. Kwestie van die vrolijk tsjilpende vogeltjes ook van harte welkom te heten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad prachtige foto's. Aan heggenmussen hier geen gebrek, ze overtreffen qua aantal de huismus, maar hebben de voorkeur voor de haag langs de gracht waardoor we ze niet ze makkelijk op de foto krijgen. Horen doen we ze des te beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig vogeltje. Ook hier is hij aanwezig, maar zelden in beeld. Weerom goede foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier komt/kwam er wel regelmatig een heggenmus op de voederplek. De voorbije jaren tenminste, dit jaar heb ik het vogeltje maar een paar keer gezien, afgelopen weekend nog een keer.
    Wat vogelgezang betreft, ben ik een oen. Ik kan met grote mate van zekerheid een vink herkennen, en een koolmees en een tjiftjaf lukt ook nog net. Maar dan houdt het op...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.