6 mei 2015

tussen de buien door


Met de klok mee: Clematis montana grandiflora, een koppeltje groene bladsnuitkevers waarvan het mannetje nu al 72 uur tegen of op het vrouwtje hangt, Cornus florida waarvan de bloemen nu gezelschap krijgen van de bladeren en éénbes. Hiervan vind ik in de tuin zowel exemplaren met 4 als met 5 bladeren.

In de achtertuin - de zone die ik recent afgepakt heb van de kinderen - heb ik vandaag ook wat plantwerk verricht. Enkele lege plekken werden weggewerkt met varens en een 20-tal geraniums. Ik koos andermaal voor de Geranium sylvaticum 'Amy Doncaster' omdat ik het donkere blauw met het wit hartje graag zie. Veel strontdure variëteiten kunnen niet tippen aan deze dicht bij de wilde soort aanleunde Geranium. Ik vond hem bij Houtmeyers aan 1 euro 't stuk. 


1 opmerking:

  1. Een erg leuke Geranium, die Amy Doncaster. Die strintdure variëteiten bloeien vaak wel iets langer.
    Mooie cornus ook.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.