24 mei 2015

blijft mooi om zien


Missie volbracht. Zo lang rondgevlogen met een vrouwtje in de 'tang' en ze dan nog geholpen met eitjes leggen onder het waterlelieblad, dan mag je toch eens op adem komen en gewoon genieten van de zon. 

Echte libellen zijn er hier nog niet maar de vuurjuffer (foto) heeft toch al voor een tijdje gezelschap van de blauwe azuurwaterjuffers. Bij het verwijderen van een kleine berg rottende bladeren uit de poel zaten er wel 2 larven van de blauwe glazenmaker in het schepnet. Ik heb ze mooi teruggezet en een van deze dagen zullen ze ongetwijfeld uit het water klimmen en via een onvolledige gedaanteverwisseling veranderen in indrukwekkende libellen.

Update: nog geen uur later dan ik bovenstaande schreef, landt er toch wel een mannetje platbuik aan de zwemvijver zeker. Hij had geen zin in een fotosessie maar overduidelijk wel in een lekker insectje. Toch kon ik een foto nemen met mijn pocketcamera maar wel van redelijk ver:

platbuik op Siberische lis


vuurjuffer vrouwtje
(geen tang en meer zwart in achterlijf)1 opmerking:

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.